image
Sursa foto: mediafax.ro

Un cetăţean britanic a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru spionaj în Emiratele Arabe Unite

Matthew Hedges, doctorand britanic, a fost condamnat ieri, la închisoare pe viaţă în Emiratele Arabe Unite, fiind acuzat de spionaj în favoarea Marii Britanii, lucru negat atât de acuzat, cât şi de Guvernul britanic.

Academicianul britanic în vârstă de 31 de ani a negat acuzaţiile şi a declarat că documenta o lucrare ştiinţifică în momentul în care a fost arestat în Dubai, în data de 5 mai.

O Curte de Justiţie din Abu Dhabi l-a găsit vinovat de spionaj în favoarea Guvernului Marii Britanii.

„Matthew este nevinovat. Biroul de Externe ştie acest lucru şi a le-a explicat clar cu autorităţilor din Emiraele Arabe Unite că Matthew nu este un spion. Nu ştiu unde îl vor duce acum şi ce se va întâmpla”, a declarat soţia acestuia, Daniela Tajeda, adăugând că este şocată de rezultatul procesului.

Ministrul britanic de Externe, Jeremy Hunt, s-a declarat „dezamăgit” de verdict şi a transmis că va face apel autorităţilor din Emiratele Arabe Unite pentru a reconsidera cazul, scrie mediafax.ro.

Hunt a transmis că a discutat cazul „cu oficialii de rang înalt din Guvernul Emiratelor Arabe Unite”, adăugând că nu se aştepta la un asemenea verdict din partea „unui prieten şi partener de încredere al Marii Britanii”.

„Oficialii noştri consulari sunt în contact cu Matthew Hedges şi cu familia acestuia. Vom face în continuare tot ce putem pentru a-i ajuta”, a declarat Jeremy Hunt.

Noutăţile partenerilor

comentarii: