image
Sursa foto: jurnal.md

Dosarul „VENTO” la etapa de finalizare; PG: Viorel Morari și subalternul său fac cunoștință cu probatoriul

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a finalizat urmărirea penală în dosarul VENTO, actualmente, atât părțile vătămate, cât și persoanele învinuite de fabricarea acestui dosar la comandă fiind în proces de luare a cunoștinței cu probatoriul acumulat de procurori, înainte ca acesta să fie trimis în judecată.

PG amintește că actul de inculpare îl vizează pe fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari și un fost subaltern de-al său, ambii acuzați pentru patru capete de acuzare: ”exces de putere”, ”fals în acte publice”, ”reținerea sau arestarea ilegală” și ”tragerea cu bună-știință la răspundere penală a unei persoane nevinovate” – acțiuni comise în privința co-proprietarilor rețelei de benzinării ”VENTO”.

Amintim că, la finele anului trecut frații Igor și Adrian Borș, co-proprietarii rețelei de benzinării ”VENTO au fost reabilitați în drepturi, după ce s-a ajuns la concluzia că în 2018 au fost persecutați, reținuți, arestați, deposedați de avere și trași ilegal la răspundere penală într-un dosar la comandă.

Numele fraților Andrian și Igor Borș, co-proprietari ai rețelei de benzinării ”VENTO”, se regăsește în lista celor 38 de dosare, care ar reprezenta rezultatul unor comenzi politice și care au dus la urmărirea penală și judecarea, pe nedrept, a mai multor persoane.

Procuratura va continua să aplice toate căile legale de repunere în drepturi a persoanelor care au fost pe nedrept urmărite penal și judecate, cu tragerea la răspundere a celor care au fabricat și gestionat dosare la comandă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: