image
Sursa foto: STEPHANIE LECOCQ

Laura Codruța Kovesi a depus jurământul în calitate de șef al Parchetului European

Laura Codruța Kovesi a depus jurământul în calitate de șef al Parchetului European, în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene. Ea a jurat să nu urmeze instrucțiunile altor entități sau persoane, relatează Mediafax.

„Jur solemn să fiu complet independentă în îndeplinirea responsabilităților mele în interesul Uniunii Europene și să nu caut și sau să urmez instrucțiuni de la altă persoană sau entitate externă Parchetului European. Mă angajez mai departe să mă supun datoriei de confidențialitate în privința informațiilor deținute de Parchetul European”, a declarat Laura Codruța Kovesi, în cadrul ceremoniei de depunere a jurământului.

Parchetul European este în curs de operaționalizare încă de anul trecut. Ministrul justiției, Cătălin Predoiu, spune că i-a propus Laurei Kovesi să ceară 10 procurori români pentru Parchetul European, iar surse judiciare susțin că aceasta a cerut peste 20.

Tine Hollevet, purtătorul de cuvânt al Parchetului European, a declarat că, în momentul de față, „negocierile sunt în desfășurare”. Totuși, acesta nu a putut preciza motivul solicitării acestui număr mare de procurori.

Noutăţile partenerilor

comentarii: