image
Sursa foto: mei.gov.md

800 de kilometri de drumuri din RM, reparate din banii UE, BERD și BEI în ultimii 13 ani

Republica Moldova a beneficiat de investiții de circa 630 de milioane de euro din partea partenerilor externi în proiecte de infrastructură rutieră, începând cu anul 2007 și până în prezent.

Din aceste resurse au fost efectuate intervenții la peste 800 de kilometri de drumuri.

Finanțările au fost acordate țării noastre sub formă de credite și granturi de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Banca Europeană de Investiții (BEI), Fondul Investițional de Vecinătate a Uniunii Europene și Comisia Europeană.

Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, în prezent se află în implementare 18 proiecte de reabilitare și construcție a drumurilor naționale, în valoare totală de circa 7 miliarde de lei. Proiectele sunt finanțate din resursele Băncii Mondiale, BERD, BEI și Comisiei Europene.

„Suportul financiar acordat de Uniunea Europeană țării noastre în domeniul infrastructurii drumurilor este unul extrem de important. Cetățenii de pe întreg teritoriul țării își doresc și în continuare drumuri moderne, ca deplasările să se desfășoare în siguranță și confortabil, precum și să fie fluidizat traficul din localități odată cu construcția drumurilor de ocolire”, a declarat ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean.

Menționăm că, rețeaua drumurilor din Republica Moldova include 10 635 de km, dintre care 5 857 km de drumuri naționale, 3 708 locale/de importanță raională, și circa 30 000 de drumuri comunale și străzi.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: