image
Sursa foto: Profimedia

Cele două motive pentru care Erling Haaland a refuzat toate ofertele și a ales-o pe Manchester City

În cursul zilei de marți, Manchester City a anunțat prin intermediul rețelelor sociale că a ajuns la un acord cu Borussia Dortmund pentru transferul lui Erling Haaland (21 de ani).

Starul norvegian ar urma să se alăture lotului condus de Pep Guardiola începând cu data de 1 iulie. În urma acestei tranzacții, Manchester City va plăti aproximativ 60 de milioane de euro, sumă la care se mai adaugă anumite bonusuri, comisioane, dar și salariul jucătorului.

Deși a fost asaltat cu oferte în ultimele luni, Erling Haaland a ales-o pe Manchester City, club care nu a reușit încă să pună mâna pe trofeul UEFA Champions League, principalul obiectiv al clubului. Real Madrid, Barcelona, PSG sau Bayern Munchen au fost cluburile care s-au interesat de norvegian de-a lungul timpului, însă actualul fotbalist al lui Dortmund a știut de la început unde vrea să ajungă.

Potrivit Sportbible, unul dintre motivele pentru care Haaland a ales să vină la Manchester City este reprezentat de trecutul familiei sale, asta deoarece tatăl său, Alf-Inge (49 de ani), a îmbrăcat tricoul "cetățenilor" în perioada 2000 - 2003. Totodată, un alt factor care a "cântărit" decisiv în ceea ce privește decizia lui Erling a fost legat de prezența lui Pep Guardiola pe banca echipei, iar fotbalistul și-a dorit foarte mult să evolueaze sub comanda tehnicianului spaniol.

Dorit de mai multe formații de top ale Europei, Erling Haaland urmează să dea curs ofertei celor de la Manchester City, club unde a evoluat și tatăl său, Alf Inge Haaland, anunță Fabrizio Romano.

Atacantul va semna un contract valabil pentru următoarele cinci sezoane cu trupa de pe Ettihad, iar transferul se va oficializa săptămâna aceasta, atunci când și cei de la Borussia Dortmund, și cei de la Manchester City, au căzut de acord să facă anunțul.

De asemenea, familia jucătorului ar vrea ca vestea mutării să fie oficială cât mai repede, pentru ca nordicul să-și poată lua "adio" de la suporterii Borussiei Dortmund, în weekend, la partida contra celor de la Hertha Berlin.

Salariul lui Erling Haaland nu va fi mai mare decât cel al lui Kevin De Bruyne, de aproximativ 20 de milioane de euro pe sezon, dar va fi apropiat de această sumă.

Sursa citată mai notează faptul că Manchester City urmează să achite clauza de reziliere a contractului lui Haaland cu Borussia Dortmund, care este ceva mai mică față de cea cunoscută publicului, de 75 de milioane de euro.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: