image
Sursa foto: Jurnal.md

Ministrul Apărării: „RM nu este vizată de război, dar dacă va fi, toate forțele vor fi implicate pentru apărarea statului”

În acest moment, Republica Moldova nu este vizată de războiul din Ucraina, dar dacă va fi, atunci toate forțele militare ale țării vor fi implicate pentru apărarea statului. Declarația a fost făcută de Ministrul Apărării, Anatolie Nosatâi în cadrul emisiunii „Secretele Puterii”, de la Jurnal TV.

„Haideți să nu exagerăm că-i armata cea mai mare și așa mai departe. E clar că n-o să vină toată armata dacă și o dă decidă, în direcția Republicii Moldova. După câte vedem, forțele armate ale Federației Ruse sunt dispersate pe un front destul de larg. În primul rând, Republica Moldova nu este vizată, dar dacă va fi vizată, toate forțele și mijloacele ale sistemului național de apărare, mă refer la toate structurile, vor fi implicate pentru apărarea statului”, a menționat Anatolie Nosatâi.

Tot Ministrul Apărării a spus că atâta timp cât regiunile Nikolaev și Odessa din Ucraina nu sunt sub amenințare directă a acțiunilor de luptă, Republica Moldova este în siguranță.

„Eu cred că noi trebuie să urmărim atent și dacă vor fi indicii referitor la redirecționarea misiunii în direcția aceasta, să schimbăm puțin din acțiunile noastre și să fim mai activi referitor la răspuns pentru potențiale scenarii care ar afecta și teritoriul Republicii Moldova”, a concretizat Nosatâi, adăugând că „noi ne străduim să informăm cetățenii, să consultăm specialiștii din domeniu ca să vină cu mesaje corecte pentru a informa cetățenii și cel mai principal, cum să acționăm corect”, a punctat ministrul.

Noutăţile partenerilor

comentarii: