image
Sursa foto: polițiacapitalei.md

Un șofer din Grătiești a fost reținut de polițiști după ce a lovit un pieton și a fugit de la locul faptei

Un bărbat în vârstă de 71 de ani a fost tamponat de o mașină, în timp ce traversa strada înafara trecerii de pietoni, în comuna Grătiești, Chișinău. Impactul s-a produs pe 28 decembrie, în jurul orei 19:00. După ce l-a tamponat, șoferul a accelerat și s-a deplasat într-o direcție necunoscută.

Potrivit poliției, la faţa locului a intervenit imediat angajaţii Secţiei supraveghere transport şi circulaţie rutieră de comun cu ofiţerul de urmărire penală a SUPAR din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău și au inițiat acțiuni speciale de investigație pentru a identifica șoferul fugar. Victima a fost transportată în stare gravă la spital și internat în secția de reanimare.

Ulterior în urma traumatizmelor cu care s-a ales bărbatul în urma accidentului rutier, a decedat în spital.

În urma măsurilor întreprinse, la 29 decembrie, poliţiştii l-au identificat şi reţinut pe şofer în com. Grătieşti, care s-a dovedit a fiun bărbat în vârstă de 37 ani.

Poliţiştii au stabilit că după impact, individul s-a depsat la domiciliu parcând automobilul în garaj, astfel ar fi încercat să ascundă urmele producerii accidentului rutier.

El a fost reținut pe un termen de 72 de ore în Izolatorul de detenție provizorie a DP mun. Chișinău.

Conform legislaţiei în vigoare el riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 3 ani până la 7 ani cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: