image
Sursa foto: Getty Images

Au venit banii din Liga Campionilor! Barcelona a încasat mai mult decât câştigătoarea Liverpool

Marca a publicat cele mai mari sume obţinute de cluburile de top din Europa din participarea în sezonul trecut al Ligii Campionilor. Barcelona a câştigat cei mai mulţi bani, deşi a fost eliminată în semifinalele comeptiţiei de Liverpool.

Coeficientul istoric, market pool-ul, vânzările de bilete şi faptul că au ajuns până în careul de aşi al Ligii Campionilor în sezonul trecut adus în contul Barcelonei nu mai puţin de 117 milioane de euro. Liverpool a fost pe locul doi, cu 11 milioane de euro. Coeficientul istoric e de vină pentru diferenţa dintre catalani şi "cormorani". Trupa de pe Camp Nou a încasat 34 de milioane de euro datorită coeficientului istoric, în timp ce Liverpool a încasat 23 de milioane de euro.

Tottenham a completat podiumul ediţiei trecute din Liga Campionilor în ceea ce priveşte banii. Spurs a încasat 111 milioane de euro, apoi Juventus (95 de milioane de euro), Manchester United şi Manchester City (ambele câte 93 de milioane de euro), PSG, Real Madrid şi Atletico Madrid (toate trei câte 85 de milioane de euro) şi Bayern Munchen (82 de milioane de euro).

Ajax, o altă semifinalistă a competiţiei, a luat 78 de milioane de euro şi s-a clasat pe locul 12 în această ierarhie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: