image
Sursa foto: Facebook //Ministerul Sănătăţii al Republicii Moldova

Un alt lot de asistență umanitară pentru tratarea pacienților oncologici, refugiați din Ucraina, a ajuns la Chișinău

Un alt lot de asistență umanitară pentru tratarea pacienților oncologici, refugiați din Ucraina, a ajuns la Chișinău. Este vorba de echipamente pentru investigație internă și mai multe medicamente anticanceroase, oferite de Guvernul Japoniei în parteneriat cu Organizația Internațională a Migrației.

Potrivit directorului Institutului Oncologic, Ruslan Baltaga, în Republica Moldova sunt peste 400 de refugiați ucraineni care suferă de boli oncologice.

„Lotul de medicamente și echipamente este constituit din două fibroscoape, un video laringoscop, pompe de infuzie în număr de 25, medicamente anticanceroase, anestezice, soluții perfuzabile. 4:57-5:09 Suplimentarea asistenței umanitare de urgență de către Guvernul Japoniei este o reacție la nevoile urgente în domeniile precum sănătate, asistență și securitate alimentară, protecția refugiaților din Ucraina și țările învecinate", a declarat Ruslan Baltaga.

Donatorii au subliniat că implicarea cetățenilor moldoveni în gestionarea crizei refugiaților i-a determinat să vină cu un ajutor umanitar pentru persoanele aflate în dificultate.

„Noi ne dorim sincer ca aceste echipamente medicale, să fie utilizate într-o maximă eficiență pentru poporul moldovean și pentru ucrainenii care și-au găsit adăpost în Republica Moldova", a menţionat ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Yoshihiro Katayama.

„Încă de la începutul conflictului din Ucraina, Organizația Internațională pentru Migrație a lucrat continuu cu autoritățile din Republica Moldova, fiind pregătită să răspundă cu măsuri pentru a asigura ca refugiații să se acomodeze mai ușor în centre și să beneficieze de toate facilitățile acestora", a precizat șeful Misiunii OIM în Republica Moldova, Lars Johan Lonnback.

Valoarea lotului oferit ajunge la 230 de mii de dolari.

comentarii: