image
Sursa foto: Jurnal.md

În Italia, numărul deceselor din cauza coronavirusului a ajuns la 1.441

În Italia, numărul celor care au murit din cauza coronavirusului a ajuns sâmbătă la 1.441, ceea ce presupune o creştere cu 175 în ultimele 24 de ore, potrivit ultimului bilanţ comunicat de şeful Protecţiei Civile, Angelo Borrelli, într-o conferinţă de presă, relatează EFE, citat de Agerpres.

Numărul persoanelor infectate a ajuns la 21.157. Comparativ cu ziua de vineri, numărul infectărilor au crescut cu circa 20%, iar cel al deceselor cu 14%.

Numărul pacienţilor la terapie intensivă a crescut cu 14%.

Epicentrul continuă să fie nordul Italiei, cu 11.685 de cazuri în Lombardia, însă şi în Lazio, regiune care cuprinde capitala Roma, cazurile au crescut cu aproape 30%.

În acest context, regiunea italiană Lombardia (nord), cea mai afectată de coronavirus, a solicitat personal medical unor ţări precum Cuba, Venezuela şi China pentru a face faţă crizei, după cum a declarat sâmbătă consilierul regional pentru sănătate, Giulio Gallera, citat de EFE.

"Dat fiind că problema cea mai critică este cea a personalului, în decretul de lege se va include posibilitatea de a recruta medici străini, este suficient să fie absolvenţi ai unei universităţi în ţările de origine, nu vor mai fi nevoiţi să-şi echivaleze studiile", a declarat el într-o conferinţă de presă.

Autorităţile locale au lansat deja o campanie de recrutare de medici şi personal sanitar şi au primit deja 1.600 de solicitări.

Pe de altă parte, Gallera a declarat că experţii au început să folosească un medicament experimental împotriva artritei (Tocilizumab) în tratamentul aplicat consilierului pentru dezvoltare economică, Alessandro Mattinzoli, cu "rezultate pozitive". "Se simte mult mai bine datorită acestui medicament, starea lui s-a îmbunătăţit vizibil. (...) Este o veste bună. Deocamdată, spunem doar că starea lui s-a îmbunătăţit", a adăugat oficialitatea italiană.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: