image
Sursa foto: Getty Images

Răsturnare de situație. Messi este acum favorit la Balonul de Aur. În 2016 spunea că vrea să se retragă din națională

Dacă în urmă cu puțin timp, Lionel Messi și Cristiano Ronaldo erau scoși din calcule pentru câștigarea Balonului de Aur, acum Messi a devenit favorit.

Starul Barcelonei a câștigat Copa America, acolo unde a terminat ca și golgheter, cel mai bun pasator și cel mai bun jucător al turneului. Astfel, atacantul de 34 de ani ar putea să-și adjudece al șaptelea Balon de Aur, record absolut.

Messi are acum 6 Baloane de Aur, cu unul peste portughezul Cristiano Ronaldo, care este de mult scos din calcule pentru că Portugalia a fost eliminată în optimile EURO 2020, iar singura șansă eventuală a lusitanului la Balonul de Aur era să mai ia un titlu european și să mai înscrie goluri.

Chiar dacă a ratat titlul în Spania, cu Barcelona, Lionel Messi a făcut un turneu final de excepție la Copa America. Atacantul de 34 de ani a încheiat această ediție cu 4 goluri, la egalitate cu columbianul Luis Diaz, însă nimeni nu l-a depășit la pasele decisive, unde are 5 assisturi în 7 partide. În plus, el a fost desemnat cel mai bun jucător al turneului.

Starul Argentinei a cucerit primul trofeu cu naționala țării sale. El a mai câștigat o medalie de aur în 2008, însă cu naționala olimpică, iar în 2005 a luat un titlu mondial cu naționala U20.

În participările sale la Copa America, Messi a înscris în total 13 goluri. Golgheteri sunt argentinianul Noberto Mendez şi brazilianul Zizinho, cu câte 17 goluri.

Messi mai avea nevoie de un singur gol pentru a egala recordul de golgheter în echipele sud-americane, deținut de Pele, cu 77 de reușite. Odată cu finala din Copa America, Messi este fotbalistul cu cele mai multe partide la această competiție, 34, la egalitate cu portarul chilian Sergio Livinstone.

Până la performanța lui Messi de la Copa America, principalii favoriți la Balonul de Aur erau Kylian Mbappe (PSG), Kevin De Bruyne (Manchester City), Robert Lewandowski (Bayern Munchen) și Romelu Lukaku (Inter Milano).

Anul trecut, Balonul de Aur nu a mai fost acordat, din cauza pandemiei de coronavirus.

Messi a jucat la 10 turnee finale cu naționala Argentinei, la seniori: de 4 ori la Cupa Mondială și de 6 ori la Copa America.

În urmă cu 5 ani, după ce mai jucase 4 finale, Messi spunea că vrea să se retragă din națională, săturl că nu poate câștiga un trofeu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: