image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Stoianoglo nu intenționează să demisioneze și insistă pe nevinovăția lui Platon

Procurorul General se arată nedumerit de valul de critici la adresa instituției pe care o conduce după ce controversatul om de afaceri Veaceslav Platon a părăsit țara. Potrivit lui Alexandr Stoianoglo, Platon nu avea nicio interdicție de a pleca din Republica Moldova, iar dacă acesta nu va reveni în scurt timp și nu se va prezenta în instanță, va fi dat în căutare internațională. În plus, Stoianoglo sugerează că nu-și va prezenta demisia, întrucât nu a fost numit pe criterii politice.

Acuzat de mai mulți actori politici că s-ar comporta ca un avocat al omului de afaceri Veaceslav Platon, Procurorul General spune că invinuirile de implicare în dosarul furtului miliardului i-ar fi fost retrase lui Platon, întrucât s-a constat că acesta nu ar avea nicio implicare în dosar.

„Noi nu am făcut asta în interesul lui Platon, ci în interesul legii. Eu nu cred că putem construi un stat de drept pe seama oamenilor nevinovați. În urma investigațiilor pe care le-am făcut, am ajuns la concluzia că infracțiunea de care este învinuit Platon a săvârșit-o o altă persoană. Este vorba despre Plahotniuc. Prin intermediul companiilor lui Șor, Plahotniuc a luat banii de furtul cărora este acuzat Platon. Nu putem să-l punem sub învinuire pe Plahotniuc atât timp cât nu va fi scos de sub învinuire Platon”, a spus Alexandr Stoianoglo în cadrul emisiunii „Puterea a Patra”, citat de IPN. Stoianoglo se arată convins că Platon va reveni în Republica Moldova, pentru că ar fi în interesul său să-și demonstreze nevinovăția.

„Din informațiile de care dispun, Platon a plecat în Marea Britanie. Dacă a fugit, a făcut-o în detrimentul său. El nu are restricții, de asta nu înțeleg de ce un cetățean al Republicii Moldova nu poate să plece și să intre liber în țară Dacă nu se va întoarce în țară, în privința lui vor fi schimbate măsurile preventive și va fi anunțat în căutare internațională”, a spus Stoianoglo.

În timpul emisiunii „Puterea a Patra”, Procurorul General a menționat că nu intenționează să-și prezinte demisia după preluarea guvernării de către Partidul Acțiune și Solidaritate, întrucât ar fi câștigat corect un concurs organizat de Guvern și nu a fost numit pe criterii politice.

comentarii: