image

Mihail Gofman: „Gruparea oligarhică PD încearcă prin toate mijloacele să legalizeze banii furați din rezervele naţionale”

„Operațiunea jaful secolului nu este finalizată. Gruparea oligarhico-criminală a Partidului Democrat, instaurată la putere, a încercat, încearcă şi va încerca prin toate mijloacele să legalizeze banii furați din rezervele Băncii Naționale”. Declaraţiile au fost făcute de către fostul şef-adjunct al Serviciului Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor din cadrul CNA, Mihail Gofman.

„Anterior, ei au încercat prin proiectul legii privind liberalizarea capitalului și amnistia fiscală, retras de pe ordinea de zi după presiunea partenerilor externi şi a societății civile. Acum încearcă prin așa numita reformă fiscală introdusă pe ordinea de zi a Parlamentului cu încălcarea tuturor normelor posibile”, a mai spus Gofman.

În context, Mihail Gofman a menţionat că această lege va permite legalizarea banilor furați din rezervele valutare ale ţării.

„Ei acționează ca de obicei, ori noaptea, ori prin ușa din spate. De ce insistă atât de mult? Pentru a finaliza operațiunea jafului secolului şi pentru a legaliza banii furați de la cetățenii Republicii Moldova. Unica lor soluție este să aducă banii furați înapoi în Republica Moldova, deoarece în afara ţării banii furați ar putea fi sechestrați de către organele de drept din statele care au avansat esențial în investigarea furtului secolului”, a adăugat.

„Procuratura Anticorupție, Centrul Naţional Anticorupție cu părere de rău nu întreprind nimic, ba din contra încearcă să distragă atenţia, schiţând Strategii de recuperare a banilor furați, însă fiecare răspunde pentru acțiunile sau inacțiunile sale. Legea cetățeniei aprobată recent de Parlament tot este un element al legalizării banilor furați din rezervele valutare. De aici şi apar proiecte grandioase. Spre exemplu Arena Chișinău, care va fi construită din banii furați de la cetățeni”, a punctat Mihail Gofman.

Citeşte mai mult despre

comentarii: