image
Sursa foto: Profimedia

VIDEO: Imagini din dronă cu un sat din regiunea Herson distrus complet de ruși

Satul Oleksandrivka, din regiunea Herson, a fost distrus complet de trupele ruse. Imagini surprinse de ucraineni din dronă arată amploarea dezastrului lăsat în urmă de ruși.

În imaginile publicate pe rețelele sociale pot fi observate casele complet distruse din localitate. În imagini pot fi observate și câteva tancuri care se află în apropierea satului.

Luni, liderul militar prorus al regiunii Herson a declarat că regiunea se află „100% sub controlul și protecția” forțelor rusești. În același timp ucrainenii au avertizat că rușii pregătesc terenul pentru referendumuri în Herson și Zaporojie, transmite Digi24

„Există instrucţiuni din partea Moscovei ca în câteva luni să se ajungă la organizarea unui referendum. În acest moment, ei nu înţeleg încă foarte clar despre ce să fie acest referendum, dar se vor concentra pe pregătirea terenului pentru consultare”, a declarat oficialul ucrainean, citat de agenţia Unian.

Consilierul citat a menţionat că „ruşii încearcă să-şi consolideze prezenţa pe cât pot” nu doar în oraşul Energodar, din regiunea Zaporojie, ci şi în alte părţi.

Noutăţile partenerilor

comentarii: