image
Sursa foto: Jurnal.md

Unul dintre medicii români care au participat la misiunea umanitară din RM, infectat cu noul coronavirus

Unul dintre medicii români care au participat la misiunea umanitară din Republica Moldova a fost depistat pozitiv la COVID-19. Medicul originar din Oradea a plecat în România cu o zi mai devreme și a fost preluat cu izoleta din Vama Albiţa şi transportat cu elicopterul în localitatea de domiciliu.

Informaţia privind îmbolnăvirea medicului a fost confirmată, sâmbătă, 16 mai, de către secretarul de stat Raed Arafat, care a participat alături de premierul Ludovid Orban şi ministru Sănătăţii, Nelu Tătaru la întâmpinarea delegaţiei medicale la Vama Albiţa, scrie Adevărul.ro.

Potrivit secretarului de stat Raed Arafat, dintre cele 42 de cadre medicale care au participat, timp de două săptămâni, la misiunea umanitară un medic a fost confirmat pozitiv la finalul misiunii.

Medicul confirmat pozitiv, este asimptomatic.Toţi ceilalţi membri ai misiunii umanitare au fost testaţi la intrarea în ţară, în Vama Albiţa. Până la sosirea rezultatelor, cadrele medicale vor rămâne la domiciliu.

Cadrele medicale revenite în România au fost întâmpinate de către premierul Ludovic Orban, de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, şi de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

La ceremonia de întâmpinare premierul Ludovic Orban a vorbit despre cadrele medicale din România, spunând că acestea sunt o  "minunată echipă care a făcut cinste României şi a contribuit la apropierea şi mai mare dintre românii de pe ambele maluri ale Prutului”.

Medicii şi asistenţii români au primit mulţumiri şi din partea autorităţilor moldovene, care vineri, la Chişinău, le-a acordat diplome de onoare

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: