image
Sursa foto: AirMoldova // Facebook

O aeronavă de pe cursa Chișinău-Sankt Petersburg a făcut cale întoarsă după 30 de minute de la decolare; Care a fost motivul

O aeronavă a companiei „AIR Moldova” de pe cursa Chișinău - Sankt Petersburg a revenit pe Aeroportul Internațional Chișinău (AIC) după 30 de minute de la decolare. Motivul pentru care avionul s-a întors din zbor este faptul că echipajul de bord a suspectat o posibilă problemă tehnică.

„Astăzi, cursa companiei Air Moldova 9U 181, s-a întors din zbor și a aterizat în siguranță pe Aeroportul Internațional Chișinău. După 30 de minute de la decolare, echipajul de bord a suspectat o posibilă problemă tehnică, din cauza căreia au decis să se întoarcă din zbor pentru siguranța pasagerilor. Aeronava urmează a fi supusă verificărilor suplimentare. Toți pasagerii, înregistrați la zbor, au decolat spre Sankt Petersburg cu o altă aeronavă. Siguranța și confortul pasagerilor sunt prioritățile companiei aeriene Air Moldova”, au declarat reprezentații companiei într-o notă informativă.

Totodată, Autoritatea Aeronautică Civilă susține că echipajul a acționat în strictă conformitate cu procedurile prevăzute pentru asemenea situații.

„Din informațiile preliminare pe care le deține Autoritatea Aeronautică Civilă la moment, aeronava companiei aeriene „AIR Moldova”, care efectua cursa Chișinău - Sankt Petersburg a revenit pe Aeroportul Internațional Chișinău după 30 de minute de zbor, din cauza suspectării de către echipaj a unei probleme tehnice, pentru efectuarea unor verificări suplimentare a tuturor sistemelor. Echipajul a acționat în strictă conformitate cu procedurile prevăzute pentru asemenea situații”, se arată în comunicatul emis de AAC.

Potrivit AAC, compania aeriană investighează evenimentul dat pentru a stabili cauzele, care au provocat reîntoarcerea aeronavei pe Aeroportul Internațional Chișinău.

De asemenea, Autoritatea urmează sa fie informată suplimentar cu privire la investigarea efectuată de către operatorul aerian.

Noutăţile partenerilor

comentarii: