image
Sursa foto: Getty Images

Transferul lui Shaqiri la Liverpool, chestiune de zile: Când e aşteptat anunţul oficial

Xherdan Shaqiri s-a remarcat atât pe teren, cât şi în afara lui la Cupa Mondială din Rusia, însă elveţianul este protagonist şi pe piaţa transferurilor.

Jucătorul care acum câţiva ani era poreclit "Messi din Alpi" este aproape de un transfer la Liverpool. O mutare despre care presa a mai scris, dar care capătă tot mai clar contur. De altfel, The Independent, susţine că totul e deja stabilit, iar anunţul oficial se va face după Cupa Mondială, scrie digisport.ro.

În vârstă de 26 de ani, fotbalistul care a devenit cunoscut la FC Basel şi care apoi a mai trecut pe la Bayern Munchen şi Inter Milano evoluează din 2015 la Stoke City, formaţie care a retrogradat la finalul ultimului sezon din Premier League.

De altfel, elveţianul a anunţat deja că nu are de gând să joace în liga a doua engleză şi că se află în căutarea unui alt club.

"Nu e niciun secret că voi părăsi clubul. Cred că Premier League este un campionat care mi se potrivește perfect. Aș vrea să rămân în Anglia, dar nu exclud vreo variantă. Oricum, Premier League este cel mai bun campionat și are cei mai buni jucători", a declarat Shaqiri.

Cotat de site-urile de specialitate 18 milioane de euro, Xherdan Shaqiri ar urma să ajungă la Liverpool în schimbul a 12 milioane de lire (aproximativ 14 milioane de euro). "Cormoranii" şi-au îndreptat atenţia asupra lui după ce au ratat în ultimul moment transferul lui Nabil Fekir.

În ultimul sezon, Xherdan Shaqiri a jucat 38 de meciuri pentru Stoke, marcând 8 goluri şi oferind 7 pase decisive. La Cupa Mondială din Rusia, a adus victoria Elveţiei în meciul cu Serbia, scor 2-1, dar a fost amendat de FIFA, pentru modul provocator în care a sărbătorit reuşita.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: