image
Sursa foto: jurnal.md

Câți bani va primi fiecare primărie pentru reparația drumurilor în 2020; Valoarea lucrărilor - 1,3 miliarde de lei // DOC

Programul de reparație a drumurilor publice naționale, locale, comunale și a străzilor pentru acest an a fost aprobat astăzi de Guvern. Pentru realizarea acestuia, Legea bugetului de stat prevede alocarea unei sume totale de 1 miliard 375 de milioane de lei.

Urmează să fie reparate capital peste 86 de kilometri de drumuri naționale, costul lucrărilor fiind stabilit la 250 de milioane de lei.

Totodată, 1 miliard 125 de milioane de lei sunt alocate pentru îmbunătățirea a 906 de kilometri de drumuri din circa 900 de localități din republică.

Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, pentru determinarea volumului alocațiilor au fost utilizați coeficienți în funcție de numărul populației, iar sectoarele au fost selectate conform propunerilor făcute de primării.

Totodată, la selectarea sectoarelor de drum, prioritate vor avea sectoarele care asigură conexiunea cu instituțiile de menire socio-culturală, precum școli, grădinițe, instituții medicale etc.

Vor fi prioritare și drumurile care fac conexiunea către agenți economici care oferă servicii populației, accesul de la rețeaua drumurilor publice către localități, numărul populației beneficiari ai drumului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: