În jurul Pieței Centrale, s-a făcut iar târg. Oamenii veniți din sate își vând marfa tot pe jos. Înăuntru pieței nu e loc și pentru ei, afrimă unii vânzători. Aici, nu prea ține regula purtării măștii, o poartă fiecare după cât de conștient e de pericolul infectării.

Cu aceeași mână numără banii, cu aceeași își vând marfa, fără mănuși. "Dar la supermarkete, oare, nu-i la fel? Și acolo nu aveți pretenții!", se revoltă vânzătorii.

piatapiata

Intrarea în hala de lactate din Piața Centrală. Oamenilor le e frică mai mult de amenzi, decât de virus, de aceea poartă măștile sub nas și barbă.

piatapiata

La fiecare intrare în Piața Centrală din Chișinău se verifică temperatura, există dezinfectant, oamenii nu sunt lăsați să intre fără de mască. Dincolo de poartă, deja fiecare decide dacă să se conformeze regulilor impuse pe timp de pandemie, ori ba.

piațapiața
piatapiata

Nici măcar polițiștii nu poartă masca cum se cuvine în Piața Centrală din Chișinău.

piatapiata
piatapiata

Zilnic, în foarte multe microbuze care curculă din capitală spre localități pasagerii nu poartă mască. Chiar dacă au afișate pe mașină informații prin care obligă călătorii s-o poarte, cei care nu se conformează nu sunt dați jos din transport. "Și așa avem puțini călători, cu pandemia asta!", explică un șofer.

piatapiata

Călătorii care vin de prin sate în transportul public nu prea respectă normele impuse pe timp de pandemie.

piatapiata

Regulile de protecție nu sunt respectate nici în frizeriile din apropierea pieței.

piatapiata
piatapiata
piatapiata
piatapiata

Centrele de testare pentru Covid-19 zilnic au ușile deschise pentru multe sute de clienți.

piatapiata