image
Sursa foto: Ferrari, monopost

Ferrari a prezentat noul monopost cu care speră să spargă gheața, după 10 ani de secetă în Formula 1

Ferrari a dezvăluit monopostul cu care va concura pentru sezonul 2019, a 65-a mașină de Formula 1 a Scuderiei.

Vineri, Ferrari a prezentat primele imagini cu noul model al monopostului cu care va încerca să cucerească titlul în Formula 1, în sezonul 2019. SF90 este cea de-a șasea mașină a Scuderiei construită în actuala epocă hibridă de Formula 1 și cântărește 740 de kg, cu tot cu șofer. Ferrari SF90, noul monopost al Scuderiei va urma să meargă la testele de la Barcelona. Acestea vor avea loc în două sesiuni. Prima va avea loc în perioada 18-21 februarie, iar a doua între 26 februarie și 1 martie.

Mattia Binotto, noul director al echipei Ferrari a declarat la dezvelirea monopostului SF90 că acesta cunoaște o evoluție semnificativă față de cel de anul trecut.

"În 2018, echipa chiar a avut realizări importante, iar în acest an monopostul cunoaște o evoluție față de cel de anul trecut, nu o revoluție. Am încercat să forțăm limitele și să fim cât mai inovatori. Am muncit mult și ne place rezultatul", a declarat Mattia Binotto la dezvelirea monopostului SF90.

Ferrari nu a mai cucerit un titlu în Formula 1 din 2008. Pentru noul sezon, echipa Ferrari va fi formată din Sebastian Vettel (campion în 2010, 2011, 2012 și 2013 în echipa Red Bull) și tânărul Charles Leclerc.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: