image
Sursa foto: The New York Times

VIDEO // Medicii din spitalele ucrainene își continuă munca nobilă în condiții grele

Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului este solidară cu poporul și medicii din Ucraina. Potrivit conducerii acestui ONG de la Chișinău, medicii din spitalele ucrainene își continuă munca nobilă în condiții grele și pentru a le înlesni activitatea, le donează un lot de consumabile necesare intervențiilor chirurgicale. Asociația va oferi sprijin Ambasadei Ucrainei în Republica Moldova pentru transportarea ajutorului medical la destinație.

„Vorbim, în primul rând, despre bandaje postoperatorii. După orice intervenții chirurgicale, asemenea bandaje oferă o bună reabilitare a organismului. În afară de asta, sunt foarte simple în aplicare. De asemenea, sunt și plasturi, și bandaje. Ne dorim ca această donație să ajungă cât mai repede în spitalele din Ucraina”, a spus președintele de onoare al ASICS, Plamen Milanov.

Fiecare zi este o luptă pentru viață, pentru mii de ucraineni aflați în zonele supuse bombardamentelor rusești. Mii de civili nevinovați ajung să fie ținta de atac. În aceste condiții, spitalele au mare nevoie de preparate și consumabile destinate intervențiilor chirurgicale.

„Acest lot de produse medicale va fi trimis spitalelor ucrainene, unde sunt tratați, în primul rând civili, din păcate, sunt pierderi în fiecare zi, mor civili sau sunt grav răniți. În primul rând vor fi orașele din sud, Nicolaev și Herson, apoi vot ajunge la Zaporojie și Harkov”, a spus ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Marco Șevcenko.

Donația, cu o valoare de 500 de mii de lei, conține preparate necesare pentru intervenții chirurgicale și post-chirurgicale. Anterior, Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului a oferit 100 de mii de lei Consiliului raional Taraclia pentru acomodarea refugiaților ucraineni, în special femei și copii.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: