image
Sursa foto: Getty Images

Raportul preliminar al accidentului în care și-a pierdut viața Kobe Bryant: Ce eroare fatală a comis pilotul elicopterului

Anchetatorii au publicat un raport preliminar al accidentului de elicopter din Calabasas, în care și-au pierdut viața Kobe Bryant, fiica sa, Gianna, și alte șapte persoane.

Potrivit raportului, pilotul veteran Ara Zobyan avea nevoie să mai ia altitudine pentru a evita impactul dezastruos. Se afla la numai 30 de metri de o zonă cu vizibilitate bună, distanță pe care ar fi putut să o parcurgă în 12 secunde.

Din păcate, pilotul a început o coborâre de mare viteză și apoi a virat spre stânga, prăbușindu-se cu o viteză de 180 de kilometri la oră. Din primele informații, reiese că elicopterul nu avea probleme la motor.

Mike Sagely, un pilot din Los Angeles cu 35 de ani experiență, a concluzionat că Zobayan a încercat să execute o manevră prin care a vrut să ridice elicopterul deasupra norilor, pentru a evita ceața. Din păcate, virajul la stânga s-a dovedit o greșeală fatală.

”În 80% sau 90% dintre cazuri, această manevră e catastrofală”, a declarat Sagely.

În urma impactului, pe pământ a fost lăsat un crater de 7,6 pe 4,5 metri, la o adâncime de peste jumătate de metru.

Kobe Bryant a decedat la 41 de ani. Fiica sa, Gianna, avea 13 ani. Tragedia a avut loc în orășelul Calabasas, din California, Statele Unite ale Americii.

Kobe Bryant și Gianna călătoreau spre un centru de antrenament pentru baschetbaliști amatori și profesioniști aflat lângă Thousand Oaks, în regiunea Ventura din California. Bryant era co-fondator al academiei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: