image
Sursa foto: Getty Images

Uruguay, Chile, Argentina şi Paraguay și-au depus candidatura comună pentru Cupa Mondială din 2030

Uruguay, Chile, Argentina şi Paraguay şi-au oficializat, joi, candidatura comună pentru organizarea Cupei Mondiale de fotbal din 2030, după o reuniune desfăşurată la Asuncion (Paraguay) în luna iunie, informează cotidianul L'Equipe.

Cu ocazia ediţiei centenare a Cupei Mondiale din 2030, guvernele celor patru ţări s-au reunit în luna iunie pentru ”a relansa intenţia de a găzdui Mondialul din 2030”, a precizat vicepreşedintele Paraguayului, Hugo Velazquez.

Argentina, Chile, Uruguay şi Paraguay se vor afla la concurenţă cu candidatura comună a Spaniei şi Portugaliei.

Dacă candidatura sud-americană va fi reţinută, va fi pentru prima oară când o Cupă Mondială ar pute să se desfăşura în patru ţări diferite, în timp ce organizarea ediţiei din 2026 va fi tripartită, la primul turneu final cu 48 de echipe (SUA, Mexic, Canada).

Găzduirea Cupei Mondiale din 2030 ar avea o însemnătate specială pentru Uruguay, care a găzduit primul Mondial, în 1930.

În acea ediție, gazdele au reușit să cucerească primul titlu mondial, după o finală câștigată împotriva rivalilor din Argentina, scor 4-2.

La acea ediție, printre echipele concurente s-a aflat și România. Accederea nu s-a realizat prin calificări, așa cum este normal acum, ci pe baza unei invitații. Au fost patru echipe din Europa prezente, iar România a fost printre primele care au confirmat prezența la turneul final.

Ar fi pentru a cincea oară când turneul final s-ar disputa în America de Sud:

1930 - gazdă Uruguay - campioană Uruguay

1962 - gazdă Chile - campioană Brazilia

1978 - gazdă Argentina - campioană Argentina

2014 - gazdă Brazilia - campioană Germania.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: