image
Sursa foto: Jurnal.md

Reacția blocului ACUM Platforma DA și PAS la acuzațiile PL

Blocul ACUM Platforma DA și PAS a venit cu o reacție la acuzațiile conducerii PL privind înaintarea candidaților pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

Deși acum două săptămâni, liberalii au anunțat că se alătură blocului la alegeri, ieri și astăzi Mihai Ghimpu și Dorin Chirtoacă au lansat critici dure în adresa copreședinților ACUM Platforma DA și PAS.

„Blocul ACUM a fost constituit din Platforma DA și PAS. Nu a existat opțiunea ca PL să facă parte din blocul ACUM. Propunerea noastră era să acceptăm în concurs membri din alte partide, inclusiv PL”, se spune în declarația blocului ACUM Platforma DA și PAS.

„La data trimiterii candidaților potențiali de către PL, procesul de evaluare era aproape finalizat. Ne-am exprimat disponibilitatea sa discutăm doar circumscripțiile pentru care nu este stabilit candidatul final”, se mai arată în declarație.

Conducerea PL a acuzat însă blocul ACUM Platforma DA și PAS de trădare, după ce li s-a oferit șapte circumscripții uninominale. Președintele de onoare al PL, Mihai Ghimpu, a mers mai departe și a publicat aseară o postare pe Facebook, în care numele partidele din blocul ACUM „copii ai oligarhilor”. Totodată, Ghimpu a declarat „PL trebuie neapărat să participe în alegerile din 24 februarie, în primul rând pentru a promova UNIREA cu România, iar în al doilea rând pentru a aduna voturile unioniștilor și ale celor care nu susțin blocul ACUM”.

La rândul său, noul președinte al PL, Dorin Chirtoacă, a declarat astăzi că „respectă punctul de vedere” al lui Ghimpu, dar că decizia privind participarea la alegerile parlamentare va fi laută de consiliul politic al PL.

„Nu e vorba că nu ne convin aceste circumscripții, dar să fie conform regulilor pe care le-au stabilit. Să ne adunăm la comisia de meritocrație și să vedem care e cel mai bun”, a spus Chirtoacă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: