image
Sursa foto: border.gov.md

S-au „vaccinat” în RM în timp ce se aflau pe teritoriul UE; Trei moldoveni, cercetați la frontieră

Trei moldoveni au încercat să ducă în eroare polițiștii de frontieră prezentând la controlul pașapoartelor certificatul de vaccinare eliberat de autoritățile competente naționale. Verificați suplimentar s-a depistat că persoanele vizate nu se aflau în Republica Moldova în ziua administrării vaccinului.

Ieri, polițiștii de frontieră din punctul de trecere Leușeni au acționat în baza analizei de risc și au realizat verificări suplimentare aliatorii. Astfel, pe sensul de intrare în țară au fost identificați un conducător auto și un pasager care susțineau că s-ar fi vaccinat împotriva virusului Covid-19. Însă, din cercetările preliminare s-a stabilit că aceștia nu s-au aflat pe teritoriul țării la data vaccinării, deși certificatele de vaccinare sunt eliberate de către autoritățile competente naționale. Întrebați despre cele depistate, călătorii s-au eschivat de a oferi declarații clare.

Amendă penală riscă și un chișinăuian care l-a întoarcere din România a prezentat actul ce confirmă administrarea vaccinului. A recurs l-a perfectarea ilegală a certificatului de vaccinare pentru a fi flexibil și necondiționat în acțiuni, iar acum este cercetat conform art. 361 al. (1) al Codului Penal al Republicii Moldova. Incidentul dat a fost înregistrat de către polițiștii de frontieră din punctul de trecere Sculeni.

În repercursiune, toate certificatele de vaccinare au fost remise pentru efectuarea expertizei tehnico-juridice, iar polițiștii de frontieră întreprind toate măsurile necesare pentru identificarea persoanelor terțe implicate în aceste acțiuni ilegale.

Noutăţile partenerilor

comentarii: