image
Sursa foto: privesc.eu

Ilan Șor, apariție publică prin Skype: „Unii dintre alegătorii mei îmi zic Robin Hood”; Ce spune despre locul aflării sale

Aflat în urmărire internațională, Ilan Șor a a susținut astăzi o conferință de presă prin Skype, invitând presa la unul dintre cele mai luxoase hoteluri din capitală.

Acesta susține că este gata să se prezinte în fața instanței, doar cu condiția să i se anuleze mandatul de arestare.

Ilan Șor a început conferința de presă cu subiectul jafului bancar pentru care a fost condamnat la şapte ani şi șase luni de închisoare.

„În decursul mai multor ani, oamenilor li s-a spus că Ilan Șor este principalul vinovat de jaful miliardului. Cât de amuzant nu ar suna, dar chiar și o parte din alegătorii și susținătorii mei îmi zic că sunt ca Robin Hood, „a luat dar se împarte cu noi”. Ar fi cinic din partea mea să las să se creadă așa”, a declarat Șor.

„Nici eu, nici Platon, nici Filat nu au intrat cu arma în BNM și am luat acești bani. Acești bani au ajuns în bănci în momentul în care investitorii au fost înlăturați de la conducerea acestor bănci, inclusiv eu. Noi nu am cerut acești bani. Da, situația nu era complicată, dar am fi supraviețuit”, a continuat fostul primar de Orhei.

Acesta a ținut să dezmintă informațiile precum că s-ar afla în spatele grupului Pro-Moldova și a evitat să spună unde anume se află.

„Noaptea mă aflu în coșmarurile lui Dodon, ziua continui să construiesc țara, iar in general mă aflu în continuare alături de voi”, a spus Șor.

El a fost întrebat de jurnaliști dacă, de când a părăsit Republica Moldova, a discutat cu Vladimir Plahotniuc sau Vladimir Filat.

„Nu am fugit și nici nu am plecat. Nu am discutat cu Filat și Plahotniuc. În curând e ziua mea, dacă mă vor felicita, o să vă spun”, a promis Ilan Șor.

Amintim că, anterior, Șor a fost dat în urmărire internațională. Mai apoi, el a rămas fără imunitate parlamentară, din motiv că i-au fost intentate alte două dosare penale.

Șor este cercetat pentru abuz în serviciu, care se pedepsește cu până la șase ani de închisoare, precum și pentru acțiuni săvârşite în interesul unui grup criminal organizat, pentru care riscă până la șapte ani de pușcărie.

În 2017, Ilan Șor a fost condamnat la şapte ani şi șase luni de închisoare în dosarul jafului din sistemul bancar, dar a fost lăsat în libertate până la pronunțarea deciziei finale de către Curtea de Apel Cahul. De asemenea, într-un alt dosar, el este cercetat pentru părăsirea ilegală a Republicii Moldova, în iunie, după ce PD a renunțat la guvernare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: