Este vorba despre regiunile Puglia (sud) şi Campania (sud), iar măsura carantinării se aplică cetăţenilor care se întorc din Spania, Grecia şi Malta.

„În ultimele două zile am înregistrat numeroase cazuri pozitive în rândul rezidenţilor din Puglia la revenirea din aceste trei ţări în care circulaţia virusului este importantă”, a precizat preşedintele regiunii Puglia, Michele Emiliano.

Sicilia şi Emilia-Romagna se pregătesc să se alăture celor două regiuni italiene. Totodată, autorităţile regiunii Emilia-Romagna vor dispune testarea tuturor călătorilor din aceleaşi trei ţări. De asemenea, călătorii care vor sosi din Croaţia în Emilia-Romagna vor intra în izolare, transmite romaniatv.net.

Autorităţile sanitare din aceste regiuni se tem de un nou val de contaminări propagat de turiştii care au fost pe plaje sau în locuri publice în ţări mai expuse la virus din Spaţiul Schengen.

Italia rămâne închisă cetăţenilor din Balcani şi impune carantină pentru cetăţenii români şi bulgari. De asemenea, autorităţile italiene au interzis accesul pe teritoriul statului al călătorilor care provin din Republica Moldova, Kosovo, Serbia, Muntenegru, Bosnia și Macedonia de Nord.