image
Sursa foto: Facebook.com

Un congresman american cere audierea Facebook cu privire la decizia de a lansa o criptomonedă

Congresmanul republican Patrick McHenry a cerut audierea Facebook în Congresul Statelor Unite, în urma deciziei companiei de a lansa propria criptomonedă, numită Libra, relatează Reuters.

Patrick McHenry, principalul reprezentant republican în Comisia pentru Servicii Financiare a Camerei Reprezentanţilor i-a cerut preşedintei comisiei, democrata Maxine Waters, să organizeze o audiere în Congres cu privire la viitoarea monedă virtuală.

Maxine Waters a transmis că Facebook ar trebui să întrerupă dezvoltarea produsului până în momentul în care Congresul şi organele de reglementare pot revizui problema, şi ia în considerare audierea companiei în Congres.

„Facebook deţine datele a miliarde de persoane şi a demonstrat în mai multe ori neglijenţa faţă de protejarea acestora. Având în vedere anunţul privind crearea unei criptomonede, Facebook îşi continuă expansiunea neverificată în viaţa utilizatorilor săi”, a transmis Maxine Waters prin intermediul unui comunicat, scrie mediafax.ro.

Un reprezentant al companiei a transmis că Facebook va răspunde tuturor întrebărilor legate de planul de creare a unei criptomonede.

Proiectul Facebook a fost criticat miercuri şi de către Bruno Le Maire, ministrul francez al Economiei, care a menţionat că apar riscuri în materie de securitate, astfel că sunt necesare garanţii din partea companiei americane.

Preocupări privind proiectul Libra au fost exprimate şi de eurodeputatul german Markus Feber, precum şi de Mark Carney, guvernatorul Băncii Angliei. „Orice funcţionează în această lume devine sistemic imediat şi trebuie să intre sub incidenţa celor mai înalte standarde de reglementare", a declarat Mark Carney, potrivit cotidianului The Independent, la reuniunea Băncii Centrale Europene (BCE) din Sintra (Portugalia).

Compania Facebook a prezentat marţi detalii despre Libra, un instrument financiar care probabil va reprezenta o provocare în domeniul criptomonedelor, cu obiectivul de a genera, eventual, un sistem digital mondial de rezervă, a comentat secţiunea Alphaville a cotidianului Financial Times.

„După luni de speculaţii, Facebook a dezvăluit în sfârşit detalii despre un serviciu de criptomonedă care ar putea deveni o provocare. Este vorba de un fond de tranzacţionare care utilizează un sistem criptografic de tip blockchain pentru a neutraliza impactul de a intra pe piaţă fără licenţă şi pentru a ascunde influenţa disproporţionată a Facebook, cu speranţa că acesta va deveni eventual un sistem digital mondial de rezervă", a argumentat editorialistul Izabella Kaminska, ridicând o serie de întrebări privind garanţiile de securitate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: