image
Sursa foto: Libertatea.ro

Bilanțul tornadei care a devastat Cuba a crescut la șase morți și 193 de răniți

Tornada a devastat capitala Cubei, Havana, provocând daune locuințelor, lăsând cartierele fără curent electric și inundând zonele de coastă. Bilanțul inițial arăta că șase oameni și-au pierdut viața și alți 193 au fost răniți.

Bilanţul tornadei care a lovit capitala Cubei, Havana, în urmă cu o săptămână, a urcat la sașe morţi după decesul a două persoane grav rănite, relatează Agerpres.

Ministrul Sănătăţii Publice, Jose Angel Portal Miranda, a declarat presei că „din păcate două persoane au murit, dintre cele 13 aflate în stare critică”, în urma catastrofei.

Bilanţul oficial de lunea trecută raporta patru morţi şi 195 de răniţi, dintre care mulţi în stare gravă.

Autorităţile continuă operaţiunile de degajare a tonelor de dărâmături, la care participă mii de voluntari.

Tornada foarte puternică a lovit mai multe cartiere din capitala cubaneză, în noaptea de 27 spre 28 ianuarie, cu rafale de vânt de până la 300 km/h.

Aproximativ 1.238 de locuinţe au fost afectate de tornadă, dintre care 124 au fost complet distruse, raportase lunea trecută Juan Montalvo, un responsabil al guvernului provincial.

Trecerea devastatoare a acestui fenomen meteorologic, primul de acest tip înregistrat la Havana în ultimii 80 de ani, a lăsat în urmă mii de persoane sinistrate, copaci smulşi din rădăcini, maşini răsturnate, clădiri publice şi şcoli afectate, reţele de electricitate distruse şi servicii de comunicaţie întrerupte.

Potrivit datelor oficiale, aproape 5.000 de persoane au fost evacuate, dintre care 4.780 s-au mutat la rude iar 164 au fost plasate în centre de adăpost. În cazul reţelei de electricitate, ministrul de resort Raul Garcia a declarat că furnizarea de curent electric electric a fost restabilită în majoritatea cartierelor, scrie libertatea.ro.

Serviciul telefonic este recuperat în proporţie de 65 la sută, în timp ce continuă lucrările de restabilire a aprovizionării cu apă potabilă în cartierele afectate, a precizat ministrul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: