image
Sursa foto: captură viedo

„Rasstreleam vseh”: Declarația șocantă a unui polițist în timpul protestului din 1 iulie // VIDEO

Unul dintre polițiștii mobilizați să asigure securitatea reședinței lui Vladimir Plahotniuc în timpul marelui protest din 1 iulie a avut o ieșire șocantă.

Din imaginile video realizate de activistul civic Iurie Tesa, care a surprins gloata de polițiști, se aude la un moment dat în rusă: „Rasstreleaem vseh!”, adică „Să-i împușcăm pe toți”.

„Când oamenii se aflau la protest, Iurie Tesa a mers pe strada 31 August colț cu Bulgară și a filmat sutele de polițiști care, în marș alert, zburau către gospodăria lui Plahotniuc. Am analizat imaginile și la un moment dat se aude cum unul dintre polițiști zice „rasstreleaem vseh” (minutul 48). Acum vreau să-l întreb pe Jizdan, pe Cavcaliuc: ce-i asta?” a comentat jurnalistul Vasile Năstase în cadrul emisiunii „60 de Minute” de la Jurnal TV.

„În primul rând erau foarte mulți polițiști care vorbeau în rusă. Mie mi-a dat cineva o informație că ar fi fost aduși din Transnistria și Găgăuzia. Această declarație trebuie să ajungă nu doar la Bruxelles, dar și la Departamentul de Stat al SUA”, a adăugat Vasile Năstase.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: