image
Sursa foto: Privesc.eu

Reacția PD: Rezoluția Parlamentului European „va eroda semnificativ încrederea moldovenilor în UE”

PD anunță că a luat act de rezoluția „eminamente politică”, votată în Parlamentul European cu o largă majoritate, și o califică drept „un start prematur al campaniei electorale pentru viitoarele alegeri”.

„Constatăm că, prin votul de astăzi, grupul politic, care a inițiat moțiunea, a dat semnalul că, în loc să susțină Moldova și cetățenii ei, indiferent de orientări politice, preferă să susțină doar anumite partide politice neparlamentare și pe liderii acestora”, se arată într-o declarație, publicată pe Facebook, de către purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gămurari.

Partidul de guvernare se referă la Grupul Popular European. Asta deși, inițial, în forul legislativ european au fost înregistrate șase proiecte de rezoluții prin care diverse grupuri politice din Parlamentul European au condamnat anularea alegerilor, iar ulterior au ajuns la un acord asupra unei rezoluții comune.

„Mai constatăm că rezoluția nu a trezit interesul euro-deputaților, aceasta fiind dezbătută cu sala aproape goală, din care au lipsit până și majoritatea celor, care fac parte din partidul care a inițiat-o, lucru care indică încă o dată faptul că decizia privind votul s-a luat netransparent și strict politicianist, fără a exista o dezbatere consistentă în plen”, mai adaugă cei din PD.

Mai mult, formațiunea condusă de Vladimir Plahotniuc consideră că „această rezoluție va eroda semnificativ și încrederea moldovenilor în Uniunea Europeană, după ce, în timpul mandatului actualului Guvern, ea a cunoscut o creștere record”.

Potrivit PD, „rezoluția nu va avea efecte de ordin economic sau financiar asupra Guvernului și nici asupra cetățenilor, deoarece creșterea economică înregistrată în acest an permite ca toate proiectele și angajamentele să fie îndeplinite în termen, chiar să fie inițiate unele noi”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: