image
Sursa foto: Reuters

Ministrul Agriculturii din Irlanda a demisionat din cauza încălcării restricţiilor legate de pandemie

Ministrul irlandez al Agriculturii, Dara Calleary şi-a prezentat demisia după ce au apărut informaţii în presă referitoare la participarea sa la un dineu unde erau peste 80 de persoane, semnificativ mai mult decât numărul maxim autorizat în contextul restricţiilor legate de pandemia de coronavirus, transmite AFP și Agerpres.

Potrivit cotidianului Irish Examiner, Dara Calleary, care ocupă postul de ministru al Agriculturii de aproximativ o lună, a participat la acest dineu, care a fost organizat joi de clubul de golf al Parlamentului, alături de numeroase alte personalităţi politice precum comisarul european al Comerţului, Phil Hogan.

Apreciind că a fost vorba de o „lipsă de judecată”, premierul irlandez Micheal Martin a anunţat că a acceptat demisia ministrului Agriculturii. „În întreaga ţară, populaţia face sacrificii personale foarte dificile în viaţa de familie şi în activităţile profesionale pentru a respecta regulile care au legătură cu coronavirusul", a explicat premierul. „Acest eveniment nu ar fi trebuit să aibă loc în această manieră având în vedere deciziile anunţate marţi de guvern", a adăugat Micheal Martin.

Confruntate cu o recrudescenţă a cazurilor de infecţie cu noul coronavirus, autorităţile de la Dublin au decis marţi să înăsprească restricţiile cu privire la adunările publice. Un număr de cel mult şase persoane pot să se reunească în interior, faţă de maximum 50 înainte, cu excepţia slujbelor religoase şi căsătoriilor.

Potrivit Irish Examiner, la dineul care a avut loc joi seară, după ce guvernul a introdus noi restricţii, invitaţii au fost împărţiţi în două săli, fiecare cu mai puţin de 50 de persoane, dar cu toate acestea au fost aşezaţi câte 10 la fiecare masă. Publicaţia menţionată mai adaugă că peretele despărţitor dintre cele două săli a fost scos în momentul discursurilor.

Sâmbăta trecută, un alt oficial irlandez, Catherine Martin, preşedintele agenţiei care se ocupă cu promovarea turismului în Irlanda, a demisionat şi ea după ce în presă au apărut dezvăluiri că şi-a petrecut vacanţele în Italia, în pofida apelurilor privind promovarea călătoriilor în interiorul ţării.

Irlanda numără până în prezent 1.776 de decese din cauza Covid-19 la un număr de peste 27.000 de cazuri de infecţie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: