image
Sursa foto: jurnal.md

Petiție online pentru retragerea din vânzare a artificiilor

A fost lansată o petiție online prin care se cere retragerea din vânzare a artificiilor în Republica Moldova. Autoarea petiției, Ana Constantinova, motivează solicitarea prin efectele negative asupra climei, traumatizarea psihică și fizică a animalelor, dar și din motive de siguranţă, transmite IPN.

În petiție se menționează că artificiile sunt și surse de poluare. „Particulele fine de praf eliberate în atmosferă sunt considerate nocive pentru sănătatea umană şi animală”, menționează autoarea.

Petiția a fost lansată pe portalul petitieonline.com și a fost semnată, până acum, de peste 100 de persoane.

Legislația nu interzice comercializarea și utilizarea articolelor pirotehnice, dar se interzice procurarea petardelor şi artificiilor prin rețeaua de comerţ ambulant sau pieţe.

Se interzice utilizarea articolelor pirotehnice în localități, în timpul nopţii, între orele 22.00 – 07.00, cu excepția cazurilor lansării focurilor de artificii la evenimente de interes naţional sau internațional. De asemenea, se interzice utilizarea focurilor de artificii de către copii sau lăsarea artificiilor fără supraveghere sau la o distanţă mai mică de 20 m de construcțiile de locuinţe, instalaţiile electrice de înaltă tensiune, de locurile de depozitare şi livrare a combustibililor lichizi sau solizi. Este interzisă utilizarea articolelor pirotehnice pe drumurile publice deschise circulației rutiere, pe aleile pietonale şi în spaţii deschise cu aglomerări de persoane și la o distanța mai mică de 50 de metri de păduri.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: