image
Sursa foto: Getty Images

Ronaldo şi Messi puteau fi coechipieri: Bomba aruncată de Wenger la final de mandat

Arsene Wenger a mărturisit, la despărţirea de Arsenal, că marele său regret în cei 22 de ani petrecuţi la clubul londonez rămâne ratarea transferului lui Cristiano Ronaldo, recunoscând că aducerea portughezului ar fi avut un impact serios asupra istoriei.

În 2003, Arsenal s-a luptat cu rivala Manchester United pentru Cristiano Ronaldo, dar "Diavolii" au avut câştig de cauză, deşi Wenger spune că a fost primul care a remarcat calităţile portughezului.

A venit la noi împreună cu mama sa şi am fost atât de aproape. Apoi, Manchester United a intervenit, a jucat un meci cu Sporting, iar Ronaldo a fost fantastic şi l-au transferat. Vă puteţi imagina ce-ar fi înseamnat să-i am pe Thierry Henry şi Cristiano Ronaldo în aceeaşi echipă. Acel transfer ar fi putut schimba istoria mea la Arsenal", a declarat Wenger, citat de Goal.

Şase ani a petrecut Ronaldo la Manchester United, timp în care a câştigat trei titluri în Premier League, Liga Campionilor şi Balonul de Aur. În 2009, Cristiano Ronaldo a fost transferat de Real Madrid, pentru 94 de milioane de euro, sumă record la acea vreme. La Madrid, portughezul a doborât record după record, iar până în prezent a înscris 449 de goluri în 436 de partide.

De asemenea, Wenger a povestit că, tot în 2003, a încercat să îl transfere şi pe Lionel Messi, dar Barcelona a refuzat din start orice discuţie: "Nu ştiu dacă Messi a fost interesat, pentru că Barcelona a pus capăt acelei posibilităţi imediat", a spus francezul, citat de sursa amintită.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: