image
Sursa foto: Dumitru Doru (EPA-EFE)

Ambasada SUA: „Plahotniuc e în Statele Unite, este supus procedurilor administrative de expulzare”

Fostul șef al PD, Vladimir Plahotniuc, se află în Statele Unite, iar acum este supus procedurilor administrative de deportare. Informația a fost confirmată pentru Jurnal de către Ambasada SUA.

„Înțelegem că Vladimir Plahotniuc este prezent în Statele Unite, însă la moment este supus procedurilor administrative de deportare. Asemenea proceduri, inclusiv căile permisibile de revizuire judiciară, pot dura perioade semnificative de timp”, se spune în răspunsul oferit de un purtător de cuvând al Ambasadei Statelor Unite, pentru Jurnal.

Amintim că Vladimir Plahotniuc a ieșit la rampă, după patru luni de tăcere, negând informațiile precum că ar fi fost reținut în SUA. Asta după ce liderul PN, Renato Usatâi, declarase acest lucru.

„Pentru cei care „nu mai pot de grija mea”, le spun și lor să se liniștească, sunt bine și liber. Despre schimbările în viața mea, am să vă comunic personal”, spunea Plahotniuc, într-o postare.

Vladimir Plahotniuc a părăsit teritoriul Republicii Moldova pe 14 iunie, în aceeași seară în care partidul său și-a anunțat retragerea. Plahotniuc ar fi plecat cu o mașină prin așa-zisul coridor transnistrean.

La mijlocul lui ianuarie, Vladimir Plahotniuc, precum și soția sa și cei doi copii, au fost declarați neeligibili pentru obținerea vizelor de intrare pe teritoriul Statelor Unite.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: