image
Sursa foto: europarl.europa.eu

Comisarul UE desemnat pentru vecinătate și extindere: Asistența financiară pentru RM va fi suspendată în lipsa reformelor

Asistența financiară pentru Republica Moldova va fi suspendată dacă reformele profunde de la Chișinău nu vor fi continuate, a declarat comisarul european desemnat pentru vecinătate și extindere, Olivér Várhelyi, la audierea sa de joi în Comisia pentru afaceri externe a Parlamentului European, care trebuie să-i valideze candidatura.

„Cunosc foarte bine ultimele evoluții din Republica Moldova, care sunt nefericite. Dar voi coopera cu Moldova și pentru Moldova astfel încât reformele să nu fie întârziate”, a spus Várhelyi, citat de Caleaeuropeană.ro.

Întrebat cum va gestiona relația cu Republica Moldova, în condițiile în care situația de la Chișinău va fi prima sa criză de gestionat, Olivér Várhelyi a spus că Uniunea Europeană trebuie să se aigure că reformele vor fi aplicate, și dacă nu vor fi aplicate, atunci asistența financiară va fi suspendată, cum s-a mai întâmplat în trecut.

„Este clar că asistența financiară este strict legată de progresul obținut prin reforme”, a adăugat Várhelyi.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: