image
Sursa foto: jurnal.md

UPDATE: Bărbatul răpit astăzi de forțele nerecunoscute de la Tiraspol a fost ELIBERAT

UPDATE 17:21 // Cetățeanul Republicii Moldova, angajat al autorităților constituționale, care a fost reținut în dimineața zilei de 29 octombrie curent, de către structurile ,,MGB" a fost eliberat în aceste clipe. Informația a fost confirmată de către consilierul premierului pentru comunicare, Boris Harea.

Oleg Babii, care făcea naveta tur-retur Camenca-Sănătăuca și se deplasa zilnic la serviciu și acasă, este angajat al SA „Drumuri” din Sănătăuca.

Potrivit lui Harea, Chișinăul condamnă acest comportament provocator și sfidător la adresa securității statului și drepturilor omului din partea Tiraspolului.

Știrea inițială

Încă un cetățean al Republicii Moldova a fost răpit azi dimineață de reprezentanții autorităților nerecunoscute de la Tiraspol. Cazul a fost discutat în cadrul ședinței Comisiei Unificate de Control.

Răpirea a avut loc pe podul dintre localitățile Sănătăuca și Camenca.

Potrivit delegației RM în Comisia Unificată de Control, reprezentanții structurilor de la Tiraspol au răpit un cetățean al Republicii Moldova, locuitor din stânga Nistrului, care se deplasa spre locul de muncă.

Bărbatul a fost urcat cu forța într-un automobil și a fost transportat într-o direcție necunoscută. Nu se știe nimic despre locul aflării lui și nici despre starea în care se află.

Acest caz revoltător de încălcare a drepturilor fundamentale ale omului și de sfidare a actelor de bază ale operațiunii de pacificare se adaugă la lista fărădelegilor comise pe parcursul lunii octombrie de așa-numitul „mgb” în sectorul de Nord al Zonei de Securitate, iar delegația Republicii Moldova consideră că a fost posibil inclusiv datorită toleranței unor membri ai Comisiei care refuză chiar și punerea în ordinea de zi a problemei în cauză”, susține Delegația CUC.

Pentru noi este important să eliminăm din perimetrul de responsabilitate a Forțelor Mixte de Pacificare structurile de forță, care nu au dreptul să se afle acolo, iar prin aceasta să excludem sechestrarea oamenilor și îngrădirea liberei circulații”, a notat conducătorul delegației Republicii Moldova.

El a cerut eliberarea imediată și necondiționată a tuturor cetățenilor sechestrați în Zona de Securitate și deținuți ilegal de structurile subordonate Tiraspolului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: