Breaking News

image
Sursa foto: Jurnal.md

Trei președinți de raion și patru primari au ajuns în vizorul ANI; Au fost achitate amenzi de peste 13 mii de lei

Inspectoratul de Integritate al ANI a inițiat un control pe numele președintelui raionului Strășeni, Pavel Tamaciuc, după o autosesizare dintr-o investigație jurnalistică despre un posibil conflict de interese admis de către acesta. În alte două proceduri de control cu privire la incompatibilitate de funcție și conflicte de interese au fost demarate în privința unui primar din raionul Basarabeasca și a unui consilier din raionul Căușeni.

În perioada 22 - 26 februarie, s-au ales cu amenzi președintele raionului Fălești, Sergiu Fântână, directorul interimar al Spitalului raional Orhei, un fost președinte al raionului Strășeni, un consilier local din orașul Cricova, Chișinău, un primar din raionul Cahul și un consilier din raionul Sîngerei. În total, ANI a aplicat sancțiuni în mărime totală de 13 mii 750 lei.

În cinci acte au fost constatate trei conflicte de interese și două incompatibilități de funcție. Conflictele de interese au fost admise de un primar din raionul Ialoveni, un consilier local din UTA Găgăuzia și un fost director de grădiniță din raionul Căușeni. În incompatibilitate de funcție s-a aflat președintele raionului Florești și un consilier raional din Nisporeni.

Totodată primarul de Hâncești și primarul de Răzeni din raionul Ialoveni au declarat la ANI câte un conflict de interese, iar inspectorii de integritate au expediat soluții pentru rezolvarea acestora.

Direcția juridică a ANI a participat în 19 ședințe de judecată pentru apărarea actelor de constatare,  emise de inspectorii de integritate și contestate de către subiecții declarării. Săptămâna trecută, circa 4500 de declarații de avere și interese personale au fost depuse pe Portalul public al Declarațiilor.

Citeşte mai mult despre

ANI

comentarii: