image
Sursa foto: Twitter/ Mike Benner

Susținătorii lui Trump au vandalizat sediul Partidului Democrat din Portland în ziua învestirii lui Joe Biden

Opt persoane au fost arestate după ce susținătorii lui Trump au vandalizat sediul Partidului Democrat din Portland, Oregon, la câteva ore după învestirea noului președinte al SUA Joe Biden, transmite NBC News, citat de Digi24. 

Protestatarii au spart ușile și ferestrele clădirii, au dat foc unui tomberon și au desenat graffit-uri pe pereții exteriori cu mesaje precum „Breonna Taylor merită dreptate” și „F*** Biden”, potrivit unor filmări de la fața locului făcute de reporterii NBC Portland.

Potrivit poliției din Portland o parte a grupului de aproximativ 150 de persoane aveau diverse arme, „inclusiv cocktail-uri Molotov, cuțite, bastoane, spray chimic și o rangă”.

Unii dintre protestatari s-au întâlnit în sud-estul Portland-ului înainte de a se îndrepta către birourile Partidului Democrat îmbrăcați în negru și purtând bannere pe care erau scrise mesaje precum „Nu-l vrem pe Biden, vrem răzbunare! Pentru crimele poliției, războaiele imperialiste și masacrele fasciste” sau „Noi suntem neguvernabili”, potrivit unei fotografii publicate de The Oregonian.

Acuzațiile împotriva celor opt persoane arestate includ infracțiuni grave, printre care și deținerea de arme, a declarat șeful poliției, Kevin Allen.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: