image
Sursa foto: chișinău.md

Ninsoarea BLOCHEAZĂ mai multe străzi din capitală; Drumurile în pantă, închise

Autoritățile municipale atenționează că drumurile în pantă pe timp de ninsoare sunt declarate închise, chiar dacă serviciile de deszăpezire intervin şi în zonele respective.

Atenționarea vizează străzile: Ganea, Timiş, Poştei, Vadul lui Vodă, Paris, Podul Înalt, Căuşeni şi stradela Uzinelor.

Primăria capitalei îndeamnă cetățenii să utilizeze transportul public, în loc de automobilele personale, iar cei care din anumite motive nu pot renunța la mașină să nu parcheze pe marginea străzilor și pe trotuare, pentru a evita aglomerarea traficului și a permite utilajelor de deszăpezire să intervină în timp util.

Agenții economici și gestionarii de imobile sunt chemați să-și curețe zăpada de pe teritoriul în care activează.

Totodată, Administrația de Stat a Drumurilor anunță că supraveghează neîntrerupt patru sectoare de drum care tranzitează pante.

Acestea sunt sectoarele naționale de drum din preajma satelor Troița Nouă din raionul Anenii Noi, Cornești – Ungheni, Cristești – Nisporeni și Peresecina – Orhei, de la km 27 la 32.

Șoferii pot verifica care este starea drumurilor în timp real, pe site-ul Administrației de Stat a Drumurilor: www.asd.md.

Cei care nu au acces la internet pot să se informeze dacă un anumit traseu este sau nu blocat sunând la numărul de telefon: (022)225530, serviciu disponibil 24 de ore din 24.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: