image
Sursa foto: jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Gavrilița, despre ancheta privind finanțarea protestului organizat de Șor: Sunt colectate probele necesare, iar asta durează

Premierul Natalia Gavrilița afirmă că proveniența banilor din care sunt plătiți protestatarii din fața Parlamentului este în atenția autorităților și dă asigurări că va exista o finalitate, chiar dacă aceasta durează.

„Suntem întrebați de ce permitem proteste în perioada stării de urgență. Răspunsul este că nu dorim să fim ca cei care le organizează aceste proteste, care folosesc sărăcia oamenilor pentru a-și exprima doar disperarea, pentru că ei știu că vor fi pedepsiți. De la această tribună, vreau să asigur cetățenii că cei care au comis sau comit în aceste zile ilegalități și se folosesc de oamenii aflați în dificultate vor fi pedepsiți în fața legii. Aplicarea unor instrumente europene, unde nu se face o justiție arbitrară, presupune să colectăm toate probele necesare, iar asta durează. Le mulțumim jurnaliștilor de investigație. Organele de drept merg dincolo de aceste investigații ca să urmărească lanțul de finanțare. Nu este suficient să spui că persoanele care au venit la protest au fost plătite. Trebuie să vezi din ce surse, cine se face responsabil, cine vrea destabilizarea țării și să-i pedepsești pe cei care stau în spate, nu pe cei care vin pentru că vor să facă un ban”, a declarat premierul Natalia Gavrilița la tribuna Parlamentului.

„Pot să asigur cetățenii că tot ce ține de utilizarea mijloacelor financiare la finanțarea acestor evenimente, proveniența banilor, alte aspecte de acest gen sunt documentate de către autoritățile de aplicare a legii, inclusivde echipe mixte, printr-o colaborare cu instituțiile abilitate în domeniul combaterii corupției”, a adăugat șefa de la Interne, Ana Revenco.

Poliția Republicii Moldova a emis, astăzi, un comunicat de presă prin care informează că protestele din perimetrul Președinție-Parlament s-au desfășurat cu o mulțime de încălcări în ultimele săptămâni și cere repetat implicarea autorităților. Pe 4 octombrie, Poliția s-a adresat în instanța de judecată cu solicitarea obligării APL să suspende aceste întruniri.

Noutăţile partenerilor

comentarii: