image
Sursa foto: mediafax.ro

Propunerea făcută de Donald Trump pentru postul de preşedinte al Băncii Mondiale

Preşedintele SUA, Donald Trump, l-a desemnat ieri pe David Malpass pentru funcţia de preşedinte al Băncii Mondiale, în efortul de reformare a instituţiei internaţionale, informează postul NPR şi site-ul de ştiri Axios.com.

David Malpass, în vârstă de 62 de ani, în prezent subsecretar pentru Afaceri internaţionale în cadrul Departamentului Trezoreriei din SUA, a fost consilier economic în echipa de campanie electorală a lui Donald Trump.

David Malpass ar urma să îl înlocuiască în funcţia de preşedinte al Băncii Mondiale pe Jim Yong Kim, care a demisionat. Malpass a lucrat şi în cadrul Administraţiei George H.W. Bush şi a fost economist-şef la grupul de investiţii american Bear Stearns, scrie mediafax.ro.

David Malpass probabil va încerca să ofere Statelor Unite un rol mai influent în cadrul Băncii Mondiale, a declarat un oficial din cadrul Administraţiei de la Washington citat de site-ul Axios.com.

În trecut, David Malpass a criticat instituţii internaţionale precum Banca Mondială, catalogându-le, potrivit CNBC, drept "intruzive" şi "reticente faţă de schimbări".

Pentru a deveni preşedinte al Băncii Mondiale, David Malpass trebuie să primească aprobarea reprezentanţilor ţărilor care deţin controlul asupra Consiliului de administraţie al instituţiei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: