image
Sursa foto: Getty Images

Cum se truchează meciuri în La Liga: Un conducător de club a povestit câți bani plătea pentru blaturi

Spania este zguduită de un scandal uriaș în aceste zile. Un fost conducător al clubului Osasuna a recunoscut că gruparea din Pamplona a trucat meciuri în La Liga, în perioada 2012-2014.

Angel Vizcay, fost oficial al echipei din Primera, a declarat la tribunal că Osasuna i-a plătit 400.000 de euro lui Getafe pentru a pierde meciul direct, în sezonul 2012/2013. Formația din Pamplona a câștigat cu 1-0 acea partidă și s-a salvat astfel de la retrogradare.

Scenariul s-ar fi repetat în sezonul următor, când Betis a primit 650.000 de euro pentru a nu-i pune probleme Osasunei. Banii urmau să fie achitați doar dacă Betis o încurca pe Valladolid, adversară directă a Osasunei în lupta pentru evitarea retrogradării. Meciul respectiv a fost câștigat cu 2-1 de gruparea din Navara, care totuși a picat în divizia secundă.

Pe lângă asta, Osasuna ar fi oferit bani și altor echipe. Spre exemplu, 150.000 de euro au mers la Valladolid, ca premiu pentru o victorie cu Deportivo La Coruna. Aceeași sumă a primit-o și Betis, pentru că a învins-o pe Celta.

”Toate sumele acestea erau discutate în consiliul director”, a spus Vizcay, care a lucrat 24 de ani la Osasuna, sub șase președinți diferiți.

În ciuda acestor practici, Osasuna a retrogradat în 2014, după ce a încheiat pe locul 18 în La Liga. Formația din Pamplona s-a întors în Primera în 2016, retrogradând din nou la finalul campionatului.

În acest sezon, Osasuna a promovat încă o dată în prima ligă, după ce a câștigat Segunda Division.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: