Breaking News

image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Creștere alarmantă a numărului de îmbolnăviri: 375 de cazuri noi de infectare cu Covid-19; Încă șase persoane au decedat

Potrivit informațiilor oferite de Ministerul Sănătății în ultimele 24 de ore au fost înregistrate încă 375 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Alte șase persoane au pierdut lupta pentru viață. Astfel numărul celor infectati a depășit cifra de 12 000, iar a deceselor a ajuns la 423.

Încă 375 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 4 în Transnistria. 373 cazuri sunt cu transmitere locală, iar în două cazuri persoanele au revenit din Federația Rusă și Marea Britanie.

În total au fost efectuate 1824 de teste:  1483 - primare şi 341 - repetate.

Numărul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 12 254.

Din numărul total de cazuri din această zi, 30 sunt lucrători medicali: 5 medici , 16 - asistenți medicali, șase - felceri și trei lucrători din rândul personalului tehnic din cadrul instituțiilor medicale.

Totodată au fost înregistrate șase noi decese provocate de infecția COVID-19. Este vorba de o femeie și un bărbat, ambii cu vârsta de 62 de ani, originari din regiunea transnistreană. A pierdut lupta pentru viață și un bărbat din raionul Taraclia, dar și trei femei din raionul Sângerei, Edineț și Ceadâr-Lunga.

Potrivit informațiilor oferite de Ministerul Sănătății, până în prezent 6901 persoane s-au tratat de infecția Covid 19, iar 423 au fost răpuși de această boală.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: