image
Sursa foto: jurnal.md

Un bărbat, reținut la frontieră; A încercat să introducă în RM un microbuz cu numere de înmatriculare neveridice

Poliția de frontieră din cadrul Direcției regionale Vest a reținut un bărbat care a încercat să introducă în Republica Moldova o remorcă cu numere de înmatriculare neveridice. Incidentul a avut loc în noaptea de 26 aprilie curent în punctul de trecere Leușeni.

La controlul de frontieră s-a prezentat un bărbat în vârstă de 56 de ani pentru a i se autoriza intrarea în RM. Acesta era la volanul unui Mercedes Sprinter și tracta pe remorcă un alt mijloc de transport. Bârbatul se întorcea din Belgia.

În timpul verificărilor actelor de călătorie polițiștii de frontieră au observat că există unele neclarități în documentele de însoțire ale autoturismului transportat. Astfel, s-a dispus efectuarea controlului suplimentar cu tehnica din dotare. În urma controlului s-a stabilit că plăcuțele de înmatriculare nu sunt autentice, acestea având semne evidente de falsificare. La audieri, bărbatul a declarat că în timp ce se îndrepta spre Republica Moldova a fost telefonat de un alt conațional care l-a rugat să transporte microbuzul motivând că este defectat și urmează să-l repare acasă. Cât privește neregulile depistate de către polițiștii de fronteră, șoferul a declarat că nu știe nimic. Pe numele lui a fost întocmit un proces verbal de constatare. Mijlocul de transport a fost indisponibilizat, iar actele acestuia și plăcuțele de înmatriculare au fost transmise pentru efectuarea expertizei tehnice. Potrivit serviciului de presă al poliției de frontieră, în dependență de rezultatele acesteia se va face încadrarea juridică a faptei și atragerea la răspundere a persoanelor implicate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: