Consilierul Vasile Proca a declarat pentru NordNews că soția sa era membră a comisiei care mergea cu urna mobilă prin satul Drepcăuți.

„Înaintea lor mergea o mașină de la Partidul Democrat și le spunea pentru ce să voteze. Ea mergea din urmă și punea numai ștampila. Soția a început să se revolte și a sunat la primar. Primarul a venit la fața locului și a început să strige la ea, numind-o cu cuvinte murdare, apoi a amenințat-o. După aceasta, soția m-a telefonat și mi-a povestit despre cele întâmplate. Eu am plecat să mă clarific, l-am găsit pe primar în unul dintre magazinele satului, am vrut să vorbesc cu el, dar el m-a lovit îndată”, povestește Vasile Proca.

După cele întâmplate, consilierul local ales pe listele PCRM a anunțat poliția.

Ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Briceni, Svetlana Talpă, ne-a confirmat că a fost depusă o plângere și cazul a fost înregistrat.

Potrivit portalului NordNews.md, Vasile Proca le-a mai declarat că, duminică, câțiva reprezentanți ai PD le-ar fi dat de mâncare și băuturi alcoolice unor alegători, după care i-ar fi îndemnat să voteze pentru PD.

Primarul satului Drepcăuți nu le-a răspuns la telefon nici celor de la NordNews.md și nici nouă. Nu a fost de găsit pentru comentarii nici purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gamurari.