image
Sursa foto: fea.md

Pasiunea lui Dorin Damir: S-ar fi ales ilegal cu o bogată colecție de arme, profitând de statutul „ofițer sub acoperire”

Jurnal TV a intrat în posesia unei sesizări adresate Președinției și Ministerului de Interne, în care se arată că Dorin Damir, finul de cununie al lui Vladimir Plahotniuc, s-ar fi ales ilegal cu o bogată colecție de arme.

Damir a profitat de statutul de „agent sub acoperire”, care i-a fost acordat de către fostul șef al Direcției Operațiuni Speciale, Valeriu Cojocaru. Potrivit legislației, persoanelor care dețin în posesie arme, dar au statut de bănuit sau antecedente penale, li se retrage permisul de portarmă.

În sesizarea expediată pe numele noului ministru de Interne, Ana Revenco, și a președintelui Maiei Sandu, se arată că „permisele de arme au fost acordate bănuitului Dorin Damir cu încălcarea prevederilor legale, nu au fost prezentate certificatele necesare acordării permiselor de procurare a armelor, permiselor de arme şi nu a fost respectată procedura de autorizare, care se efectuează o dată la cinci ani”.

Dorin Damir deţine ilegal arme automate, iar unele permise sunt înregistrate în sistemul de evidenţă ca fiind fără termen, fapt neadmis de legislație. Toate aceste facilităţi au fost acordate lui Damir graţie prestaţiei sale de “ofiţer sub acoperire”, dar şi prin abuz, neglijenţă în serviciu şi trafic de influenţă, infracţiuni săvârşite de către persoanele cu funcţii de răspundere din cadrul IGP”, se arată în sesizarea expediată la președinție și ministerul de interne.

De altfel, Dorin Damir își afișează pasiunea pentru armele de foc pe rețelele de socializare.

În aceeași scrisoare se menționează că pe vremea guvernării PD, mai mulți demnitari și politicieni ar fi primit arme în calitate de cadou. Astfel, chiar șeful PD, Vladimir Plahotniuc, s-ar fi ales cu un pistol TT.

Potrivit legislației, persoanelor care dețin în posesie arme, dar au statut de bănuit sau antecedente penale, li se retrage şi se anulează permisul de armă. Acest lucru însă nu a fost dispus de către fostul ministru de interne, Pavel Voicu, susține autorul sesizării. Legea nu a fost aplicată nici în cazul fostului director al Serviciului de Informații și Securitate, Vasile Botnari, care este inculpat în dosarul “răpirii” profesorilor turci, și nici în cazul fostului deputat PD, Constantin Țuțu, care are statut de inculpat și bănuit în cadrul mai multor dosare penale. Nimeni dintre cei vizați nu ne-au răspuns la telefon pentru o reacție.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: