image
Sursa foto: Jurnal TV

Prânzuri calde pentru cei care trăiesc la limita sărăciei (VIDEO)

De la banca de alimente produsele ajung la cantine sociale. Iar de acolo - pe masa celor care nu au nici măcar o bucată de pâine. La cantina socială din satul Gura Galbenei se pregătesc zilnic 35 de prânzuri calde, iar beneficiarii spun că fără acestea nu s-ar putea descurca.

Săptămânal, cantina socială din Gura Galbenei primește produse de la Banca de alimente. Din acestea sunt pregătite zilnic prânzuri pentru cei care își duc viața la limita sărăciei.

„Astăzi noi prestăm servicii pentru 35 de persoane, în fiecare zi. 35 de prânzuri calde ajung pe masa a 35 de bătrâni. Primim alimente de la banca de alimente, ne ajută foarte mult. Odată-n săptămână primim și pâine, și legume, și fructe, spune Natalia Doni, directorul cantinei sociale din satul Gura Galbenei, raionul Cimișlia.

Chiar și o pâine este o mare bucurie pentru un bătrân, care nu are bani să o cumpere.

„Oamenii se bucură de această binefacere, adică această porție de mâncare care o ducem noi. Pentru ei e o bucurie. Chiar astăzi am dus la o bătrânică, e o bucurie foarte mare și ei nici nu știu cum să-ți mulțumească înapoi pentru că sunt nespus de mulțumiți”, povestește Ana Rusu, voluntară.

Pe bicicletă, voluntarul cantinei sociale merge să ducă prânzuri la toți cei care nu pot veni la cantină.

Feodora Olărescu și fiica sa primesc zilnic prânzul cald. Bătrâna are o pensie de două mii de lei și acești bani abia îi ajung pentru medicamente.

„Îmi place tot, eu îi mulțumesc lui Dumnezeu. Am stat și la pat și îmi aduceau mâncare. Mă ajută și din fondul social. Cu pensie două mii de lei ce faci? Luna aceasta nici de leacuri nu mi-a ajuns, că am avut popușoi în grădină și am chemat două femei să-mi strângă roada și am dat banii și deja aștept”, spune bătrâna.

În total, 35 de oameni iau zilnic câte un prânz cald de la cantina socială din Gura Galbenei. În perioada ianuarie – iunie, Banca de Alimente a gestionat 125 de mii 633 de kilograme de alimente (produse de panificație, legume și fructe, produse congelate sau produse cu ambalaj deteriorat.) în sprijinul a 20 de mii 403 de persoane beneficiare ale diferitor tipuri de servicii.

Noutăţile partenerilor

comentarii: