Astfel, în fiecare zi de joi a lunii octombrie, la Institutul Oncologic vor fi organizate școli cu pacienții, unde medicii mamologi vor oferi informații despre tot ce înseamnă acest tip de cancer.

Totodată, în perioada 8-12 octombrie mamologii vor oferi consultații gratuite în municipiul Bălți, Cahul și Comrat, iar în săptămâna 15-19 octombrie femeile sunt așteptate la Asociațiile Medico-Teritoriale din sectoarele municipiului Chișinău: Botanica, Buiucani, Centru, Ciocana și Râșcani.

Medicii recomandă femeilor peste 20 ani autoexaminarea prin palparea sânilor în fiecare lună, iar în cazul în care se descoperă anomalii, este necesară adresarea imediată la medicul de familie.

Femeilor peste 35 de ani li se recomandă să efectueze o mamografie cel puțin o dată la trei ani pentru a se asigura că sunt sănătoase sau o dată în an, după vârsta de 40 ani.

Depistat la timp, cancerul mamar poate fi tratat.

În Republica Moldova, cancerul mamar ocupă primul loc în morbiditatea prin tumori maligne la femei, fiind înregistrate circa 1.000 cazuri noi anual, număr care este în creștere pe an ce trece.