image
Sursa foto: Profimedia

UEFA a explicat de ce a fost întârziat startul meciului Liverpool - Real Madrid

Real Madrid a învins-o pe Liverpool în finala UEFA Champions League cu 1-0, meci care a început cu 36 de minute decât fusese stabilit inițial.

Motivul este reprezentat de o problemă apărută la porțile de acces, unde mai mulți suporteri ai lui Liverpool au încercat să intre cu bilete care s-au dovedit a fi false, ceea ce a dus la formarea unor cozi imense și blocarea turnichetelor.

Într-un comunicat oficial, UEFA a transmis că meciul a fost întârziat pentru a le da posibilitatea tuturor fanilor de a intra pe stadion înainte de startul finalei.

”În perioada premergătoare meciului, turnichetele din zona de acces a fanilor echipei Liverpool au fost blocaţi de mii de suporteri care cumpăraseră bilete false. Acest lucru a creat o aglomeraţie de persoane care încercau să intre.

Ca urmare, startul meciului a fost amânat cu 35 de minute pentru a permite accesul cât mai multor fani cu bilete autentice. Pe măsură ce numărul de spectatori din afara stadionului a continuat să crească după începerea meciului, poliţia i-a dispersat cu gaze lacrimogene şi i-a forţat să se îndepărteze de stadion.

UEFA este solidară cu cei afectaţi de evenimente şi va continua să analizeze urgent aceste aspecte împreună cu poliţia şi cu autorităţile franceze, precum şi cu Federaţia Franceză de Fotbal”, se arată într-un comunicat emis de UEFA.

La finalul meciului, Andy Robertson a dezvăluit că un prieten de-ai săi nu a putut asista la meci pentru că, în momentul în care a scanat codul de bare de pe bilet pentru a intra în arena, a fost afișat că biletul este fals.

”Unui prieten de-ai mei i-au spus că are biletul fals și vă asigur că nu e cazul de așa ceva. A fost un dezastru, să fim sinceri”, a spus Andy Robertson.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: